luni, 31 august 2009

Le Parfum :)

Nu pot sa nu sesisez doua aparitii de parfumuri: 

- Ricci Ricci by Nina Ricci, care desi ar fi trebuit lansat in septembrie, este deja pe rafturile galeriilor La Fayette din Nisa ( si nu cred ca doar acolo). Parfumul din punctul meu de vedere este unul placut, Ricci Ricci parand chiar a fi realizat pentru o eroina urbana, plina de glamour si indrazneata (asa cum pretind autorii). Ricci Ricci aduce note de condimente, bergamota, floarea soarelui, tuberoza, trandafir centifolia, patchouli si sandalwood.

Ricci Ricci a fost dezvoltat de parfumierii Aurelien Guichard si Jacques Huclier si este descris ca fiind “fresh, floral si sensual ” (ceea ce zic eu ca se potriveste). Intr-adevar aduce un pic a o aroma 'diavoleasca' care ar putea intoarce capetele barbatulor, dar e un parfum cuminte, care nu face o declaratie, care nu te scoate din anonimat.

 


Desi target-ul de baza al Ninei sunt persoanele intre 18 si 25, Ricci Ricci vrea sa cucereasca peste acest interval, astfel vrea sa cucereasca intervalul 20-45. Adica de ce nu s-ar simti si tipele de peste 25 de ani niste mici 'diavolite'. Trebuie sa recunoastem ca ideea de marketing care implica diavolita si Parisul ( evident!!!... acum orice casa de parfumuri care se respecta are impresia ca aruncand pe undeva prin afis un turn eiffel reuseste sa faca ce n-au reusit cei din laboratoarele de cercetare) e destul de tare!

- Si Lolita de la Lolita Lempicka 

Ce pot zice... cand se zice ca ar trebui sa fiu obiectiva, dar nu pot. Lolita Lempicka de la Lolita Lempicka este parfumul meu preferat si... i rest my case. Obiectivitate completa, nu? Este foarte condimentat, foarte deosebit, cu note orientale care te ametesc, te duc cu gandul la 1001 de nopti. E parfumul perfect care cu siguranta te scoate din anonimat. Este un parfum incantator si seducator care imbina in mod armonios dulceata frunzelor de iedera si a semintelor de anason cu violetele delicate si radacina de iris si care se inchide cu urme de vanilie si mosc. Acest parfum senzual este usor, pur si mangaietor. Notele predominante ale parfumului sunt cele de frunze de iedera, seminte de anason, violete, radacini de iris, vetiver, vanilie si mosc. Este un parfum senzual, romantic si incantator.

Si Lolita este, insa, o alta poveste. Daca parfumul Ricci Ricci este un parfum normal, cuminte caruia i-as da o nota de 7,50 la overall performance, nu acelasi lucru il putem spune despre parfumurile Lolita. Aceastea pot fi judecate foarte diferit ( sunt ca proiectele din judecatile de la Arhitectura: proiectele interesante nu pot lua note mediocre, gen 7, 8... unii le dau direct 10 considerandu-le opere, unii le considera porcarii si le acorda o nota de 2) : sunt atat de speciale, de deosebite, incat unii ar putea acorda un generos si binemeritat 10 ( asa cum ii acord eu parfumului LL), in timp ce altii i-ar putea acorda un 2. In acest moment Si Lolita este, pentru mine, un parfum de 2. MI SE PARE UN PIC PREA GREU, un pic prea condimentat, un pic prea mult...

Cu siguranta designerul Lolita Lempicka a adus pe piata, sau cel putin a incercat sa aduca un parfum magic, al femeii care are un parcurs adorabil in incantatorul Paris. Si Lolita se presupune ca ar fi parfumul fericirii. Este clar prezentat ca un parfum condimentat.  
Parfumul a fost dezvoltat de parfumierii Christine Nagel si Benoist Lapouza. Compozitia promite clar sa ofere neasteptate faza de dezvoltare, pastrandu-si in orice moment tema condimentata si senzuala ( dupa mine, prea senzuala). 

Notele de varf Si Lolita sunt piper roz, bergamota, mandarina ducand la inima florala cu note de wallflower, floare de mazare si heliotrope. Notele de baza sunt elemi, ambra, patchouli, tonka bean.

Evident, flaconul ne demonstreaza standardele inalte pe care LL le aplica designului sticlutelor de parfum, rezultand, din nou, o noua sticluta-bijuterie. Designul reprezinta o floare de trifoi cu patru foi, simbolizand norocul: 
O foaie de trifoi- inima pentru fericire
O foaie de trifoi- inima pentru sic
O foaie de trifoi- inima pentru vise
O foaie de trifoi- inima pentru flori

Parfumul a fost lansat in august 2009 in Franta. 
 
Si Lolita nu ma pasioneaza... INCA, cel putin acum cand mi se pare PREA. Cu toate acestea, tinand cont de puterea parfumurilor LL, de puterea lor de transformare s-ar putea ca in curand sa-mi schimb total parerea despre acest parfum si sa-i acord un 10 binemeritat. 
X.O.X.O... shopping girl...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu